Ik als Ouder

 

  • Reflecteren op je ouderschap; samen met je partner of alleen

  • Groeien in bewustwording in wat je meeneemt vanuit je eigen geschiedenis en wat je door wilt geven aan je kinderen

  • Leren omgaan met de verschillen tussen jou en je partner

– Zoals mijn ouders het gedaan hebben, zo ga ik het echt niet doen;

– Met de kinderen van mijn zus, ga ik anders om dan met mijn eigen kinderen;

– Als het om de kinderen gaat, komen mijn partner en ik maar moeilijk op één lijn

Als je kinderen hebt gekregen en je bent al (korte of lange) tijd bezig om ze groot te brengen, dan kan het zijn dat je opeens begrijpt waar de uitdrukking ‘zorgen baren’ vandaan komt. Want zorgen zijn er zomaar: Hoe doe ik het goed? Hoe gaan wij dit samen doen? Waarom kost het me met het ene kind zoveel moeite en gaat het met de ander bijna vanzelf?

Hoe dan ook: je komt jezelf behoorlijk tegen. Misschien herken je jezelf in één van je kinderen. Misschien herinner je je opeens hoe jij vroeger zelf was. Misschien worden er karaktertrekken bij je wakker die je nog nooit van jezelf gezien hebt.

In de trainingsweekenden ‘Ik als ouder’, gaan we hier een aantal vragen van onderzoeken. Hoe ben ik eigenlijk geworden zoals ik geworden ben? Wat geef ik door aan mijn kinderen (en waarom precies)? Hoe ga ik om met het verschil tussen mij en mijn partner?

Als je deze dagen achter de rug hebt, zul je geen diploma krijgen voor ‘de perfecte ouder’ (we geven geen opvoedcursus). Wel heb je dan twee dagen in de spiegel gekeken en ben je jezelf als ouder onder ogen gekomen. Zodat je kan leren leven met wie jij bent en hoe jij het doet, als ouder.

Je kunt aan deze training deelnemen als stel maar ook alleen. Van harte welkom!

 

 

Praktisch

2 x 2 -daagse training
24-25 mei 2024 en 7-8 juni 2024
Trainers: Esther Klaassen en Corné Alderliesten