APK GroepsTherapie 

 • Een vervolg op het traject van groepstherapie 

 • In een minder intensieve vorm doorwerken aan je thema´s 

 •  Je nieuwe verworven gedrag en bewustwording blijvend inbedden in de veiligheid van een kleine groep

   

  In de leerschool van het leven houdt het oefenen nooit op. Dingen die je ontdekt en je eigen gemaakt hebt vragen blijvende aandacht. Al te gemakkelijk raak je het weer wat kwijt en val je terug in oude patronen. Dat geldt voor alle mensen. Daarom start Spectrum nu speciaal voor mensen die al een paar jaar groepstherapie achter de rug hebben, een  ‘APK’  groep om wat je aangeleerd hebt te onderhouden.

  De APK-groep is voor mensen die in de groepstherapie geleerd hebben dat de problemen niet allemaal opgelost worden, maar dat de weg die je te gaan hebt vertrouwd en bekend wordt. Die de weg uit de wirwar al hebben leren kennen. Hoe je door contact aan te gaan zowel jezelf als de ander trouw blijft, hoe je door het terugnemen van je projecties zelf meer heel wordt, hoe je door het conflict aan te gaan jezelf en de ander serieus neemt, hoe je door je grenzen te stellen het veiliger maakt voor jezelf en voor de ander.

  Dus voor mensen die in deze manier van contact maken graag scherp blijven, om zo dit spoor vast te houden.  Omdat je door je eerdere therapieproces al veel in huis hebt, is een lage frequentie van ongeveer 1 sessie per 4 weken voldoende om jezelf bij de les te houden zonder dat het al te belastend wordt.

   Omdat deze groep een vaste samenstelling heeft van uitsluitend mensen die in groepstherapie dezelfde ‘taal’ hebben leren spreken en die ervaren zijn in het contact maken, is de groep behalve een plek om te blijven oefenen ook een plek waar je met alles terecht kunt en waar je steun en inspiratie kunt vinden om met allerlei uitdagingen in je leven te dealen.

  Praktisch:

  De groep start in september en loopt door tot begin juli.

  We bieden dit in 11 sessies aan op de woensdagochtend van 11.45 u.-14.15 u.

  We bieden deze groep aan onder dezelfde voorwaarden als de groepstherapie.

  De Eigen Wijze dagen zijn NIET verplicht, hier mag je vrij op inschrijven.

  We hopen op een zo evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen.

  Groepstherapeut: Dick Mostert

   

  Heb je belangstelling geef je snel op want er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Data en contract kun je vinden op www.spectrum13.nl

  Voor vragen of meer informatie mail dan naar info@spectrum13.nl