Opstellingen

  • Systemisch werken met gezins- en familieopstellingen

  • Inzicht krijgen in hoe jouw familiesysteem invloed heeft op je leven hier-en-nu

  • Als vrager of representant meewerken aan het ervarend beleven en uitwerken van systemische vragen

Spectrum organiseert regelmatig losse avonden voor Systemisch Werken.
De vragen die cliënten op deze avonden inbrengen, worden door middel van opstellingen inzichtelijk gemaakt en verhelderd.

Vanaf onze geboorte maken we deel uit van allerlei gemeenschappen (systemen), zoals ons gezin, familie, school, kerk, werk en maatschappij. Al deze systemen hebben hun eigen regels en wetten, soms duidelijk uitgesproken, veelal onuitgesproken. En al deze systemen hebben invloed op ons. Ons systeem van herkomst echter, onze familie, heeft een doorslaggevende invloed op hoe wij ons leven vorm geven en ervaren. Bewust of onbewust leven we de wetten en regels van onze familiesystemen.

Een familieopstelling is een prachtige manier om zichtbaar, voelbaar en ervaarbaar te maken wat er in jouw systeem speelt. Waar je verstrikt in bent geraakt, wat je belemmert, de verborgen dynamiek, de onverwachte drijfveer, alles kan zich in een opstelling ontvouwen. Uitgangspunt is onze eerbied voor de orde die geschapen is en de plek die ons daarin toekomt .

Voorafgaand aan de opstelling waarin jij je vraag inbrengt krijg je een mail met een uitnodiging en de vraag om je opstelling voor te bereiden. Dit kun je desgewenst samen met je therapeut voorbereiden. De opstelling gebeurt aan de hand van een door jou ingebrachte vraag of thema. We zullen de vraag kort verkennen, waarna we met de representanten de opstelling neerzetten.

Wat het oplevert is een ervaring, een inzicht en een taak; de ervaring van het nu, inzicht in hoe het is en/of was en wat niet verandert, en een taak voor wat wel veranderen kan door de invloed die jij uit kunt oefenen in jouw leven.

Globale structuur van de avonden:

18.45 uur            aanwezig voor de koffie en de thee!!

19.00 uur            Warming up

19.15 uur            1e opstelling

20.00 uur            2e opstelling

20.45 uur            3e opstelling

21.30 uur            Afronden

21.45 uur            Napruttelen en afscheid nemen

22.15 uur            Afsluiting

Kijk bij de agenda voor de actuele data.
Je kunt je opgeven als vraagsteller of representant door een mail te sturen aan:
dick@spectrum13.nl
Het is ook mogelijk om aanwezig te zijn als ‘verkenner’. Je kunt dan aangeven dat je niet opgesteld wilt
worden. Dit geeft je de gelegenheid een avond bij te wonen om de sfeer te proeven en je een indruk te vormen van wat een opstellings– avond zoal inhoudt.

 

De avonden zijn voor mij een verrijking geweest.
Het is zo bijzonder om als representant aanwezig te mogen zijn bij hele intieme momenten die een vraagsteller meemaakt. Om daar een bijdrage aan te kunnen leveren is echt bijzonder.

Het raakt mij hoe elke keer opnieuw het verhaal zich ontvouwt en er nieuw licht gaat schijnen op de manier waarop systemen in elkaar zitten en hoe de mensen zich tot elkaar verhouden.
Fascinerend en ontroerend.

En dat in een sfeer van genade en met diep respect voor hoe familie banden en  systemen van invloed zijn op ons leven.

 

Maarten

Volgde de leergroep opstellingen