EigenWijze dagen

  • Meerdaagse training rond een bijbels thema

  • In kleine groepen praktisch aan de slag 

  • Voor iedereen die wil investeren in persoonlijke groei en ontwikkeling

Twee keer per jaar vinden op vakantie park ‘EigenWijze’ in Bant onze trainingsdagen plaats.
Deze dagen zijn opgenomen in het programma van onze groepstherapieën en opleidingen en staan verder open voor iedereen die wil werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

In een gevarieerd, meerdaags programma nemen we je mee in het doorleven en doorwerken van een bepaald thema, bijv. heelheid, vrijheid, vrede, vreugde, genade.
Het programma is geheel verzorgd, dat wil zeggen: inclusief overnachtingen, koffie, thee, fris, snacks en maaltijden.

Doordat je je een aantal dagen afzondert van het jachtige, dagelijkse leven, doorleef je het thema in al zijn facetten. Naast dat we je een goed gebalanceerd programma aanbieden, waarin je een theoretisch kader aangereikt krijgt en vooral veel ervarend aan het werk zult zijn, is er ook voldoende tijd voor jezelf en de ontmoeting met anderen ingeruimd. Het levert een mooie en intensieve leerervaring op!

Doel
Het doel van onze trainingsdagen is werken aan bewustwording en het aanleren en verdiepen van vaardigheden die je gezondheid ten goede komen.
Je kunt hierbij denken aan: grenzen aangeven, in contact zijn, je gevoel uiten, je kracht inzetten, balans zoeken, achter jezelf gaan staan, je ‘ik’ verstevigen.
Allemaal therapeutische termen die vaak centraal staan in onze therapieën en opleidingen.
Door er een aantal dagen intensief mee aan de slag te zijn leer je jezelf hierin beter kennen en krijg je praktische handvatten hoe je dit in het leven van elke dag kunt inzetten.

Werkwijze
Er wordt veel gewerkt in kleine groepen.
Als je bij Spectrum groepstherapie volgt, ga je met de mensen van je eigen therapie groep hier aan het werk. Volg je de opleiding dan werk je hier in je opleidingsgroep.
Daarnaast is er een groep voor ‘open inschrijvingen’. Mensen die zich specifiek voor deze dagen hebben aangemeld. Voor deze groep geld dat er voorafgaand aan de start van het programma op donderdagavond ruimte is voor kennismaking.

Er wordt soms ook gewerkt in de grote groep, vaak gaat het dan om oefeningen die uitgelegd en voorgedaan worden, of er zijn inleidingen op het thema en ter afsluiting van het programma vinden er  gezamenlijke vieringen plaats in de grote groep.

Voor wie
Onze trainingsdagen staan open voor iedereen die wil werken aan zijn of haar persoonlijke groei en ontwikkeling.
Of je nu al therapie volgt of hebt gevolgd bij Spectrum, hebt deelgenomen aan een leergroep of nog nooit iets hebt gedaan in deze richting: de EigenWijze dagen geven je een verdieping in je persoonlijke groei en (geloofs-)ontwikkeling.

Vrijheid. Wie verlangt er niet naar?
Doorgaans zijn we het er allemaal wel over eens dat we vrije mensen zijn. Vrij om te kiezen, vrij om te bewegen, vrij ‘in Christus’. Maar hoe komen we dit nu in de werkelijkheid van ons leven van alledag tegen?
Hoe vrij zijn we dan werkelijk?

In deze trainingsdagen begeven we ons in het spanningsveld zoals de meesten van ons dat in het leven tegen komen: we weten wel dat….maar ondertussen……
We weten wel dat we vrij mogen zijn, maar we voelen ons gevangen of klem gezet.
We weten wel dat we mogen kiezen, maar we blijven hinken op twee gedachten of gaan
de werkelijke keuzes het liefste uit de weg.
We weten wel dat we los moeten laten, maar we kennen een grote angst als we de controle
dreigen te verliezen.  We weten wel dat we niet bang hoeven te zijn, maar ondertussen is angst een grote factor in wat we doen en laten.

In deze dagen onderzoeken we wat het begrip vrijheid eigenlijk inhoud, hoe jij in je leven vrijheid en onvrijheid tegen komt en wat de bijbel ons leert over vrijheid. Dat doen we door praktisch, lijf- en ervaringsgericht het thema door te werken. Deze trainingsdagen leveren je een mooie leerervaring op, bewustwording over hoe jij dit in je leven tegen komt en een leerrichting voor je verdere persoonlijke groei. Je bent zeer welkom om deze dagen met ons mee te reizen!

 

 

Praktisch

Op onze pagina met praktische informatie vind je de data, tarieven en contracten. 

Je kunt je aanmelden door het contract ingevuld en ondertekend naar ons op te sturen.

De EigenWijze Dagen vinden plaats in het voorjaar (maart) en najaar (november).

Reviews

– Intens en verrijkend-

Ik heb deze dagen als heel helend in mijn proces ervaren.
Ik was onbekend met Spectrum en vond het best een hele stap om naar zo’n weekend toe te gaan.

Maar het thema pastte zo precies in waar ik op dat moment in mijn leven door heen ging dat ik de stap waagde. 

Ik vond het erg bijzonder om te ervaren dat ik met wildvreemde mensen zo snel een diep contact kon opbouwen. 

In meerdere opzichten is het voor mij een onvergetelijke ervaring geworden! 

Bernard

– Proces in stroomversnelling-

…ik zie bij de EWD iets waar ik geen woorden aan kan geven maar waarvan ik wel zie dat het léven geeft.

En ik voel hoe ik daar bij wil zijn – bij dat Léven.

Er komt een proces op gang, een drie daagse reis – een ontdekkingstocht waarin mijn denken en mijn gevoel meer en weer met elkaar verbonden wordt.

Dit weekend raakt het léven in mij, raakt de kern.

Hetty