Eigenwijze dagen Relaties

  •   Meerdaags programma rond een relatie gerelateerd thema

  •  Praktisch en ervaringsgericht aan de slag met je eigen partner

  •  Voor alle stellen die willen investeren en groeien in hun relatie 

In een gevarieerd, meerdaags programma nemen we je mee in het doorwerken en doorleven van een relatie gerelateerd thema, bijvoorbeeld: communicatie, verbondenheid of seksualiteit.
Het programma is geheel verzorgd, dat wil zeggen: inclusief overnachtingen, koffie, thee, fris, snacks en maaltijden.

Doordat je je een aantal dagen afzondert van het jachtige, dagelijkse leven, doorleef je het thema in al zijn facetten. Naast dat we je een goed gebalanceerd programma aanbieden, waarin je een theoretisch kader aangereikt krijgt en vooral veel ervarend aan het werk zult zijn, is er ook voldoende ruimte voor rust momenten en samen zijn. Een mooie investering in je relatie!

Doel
Een liefdesrelatie tussen twee mensen kan een bron van plezier maar ook een bron van frustratie en onmacht zijn. Hoe is het toch mogelijk dat twee volwassen mensen soms als kleine kinderen ruzie lopen te maken terwijl het nergens over lijkt te gaan?
Ken je dat gevoel ? Dat er maar iets hoeft te gebeuren en je relatie veranderd in een slagveld of een ijspaleis? Je doet echt je best, maar het breekt je bij de handen af.
Of je leeft steeds meer langs elkaar heen.
Druk met werk, de kinderen. Wat blijft er over van jullie samen?
Het gevoel van verliefdheid en alles voor elkaar over hebben kan zomaar veranderd zijn in een sleur en een sluimerend gevoel van onrust.

Het doel van de EWD is werken aan het begrip en de bewustwording hoe deze patronen in jullie relatie eruit zien en hoe je ze samen in stand aan het houden bent. Hoe die kleine dingen, die ogenschijnlijk nergens over gaan, dus toch wel degelijk ergens over gaan! 

Je bent als liefdespartners emotioneel aan elkaar verbonden. Dat is nu het juist het kenmerk van een liefdesrelatie!  Je wilt je bij je partner veilig en geliefd voelen.
Als dat er niet is, voel je je ten diepste niet veilig en wordt je ongerust.
Vanuit die ongerustheid ontwikkel je mechanismen om jezelf weer gerust te stellen en te beschermen. Maar die staan vaak het contact met je partner over wat je echt voelt of nodig hebt in de weg.

Dan is het tijd om opnieuw, of misschien wel voor het eerst, te investeren in die emotionele verbondenheid. Elkaar leren begrijpen, je bewust worden van je beschermingsmechanismen en er contact over gaan maken met je partner. Dat is spannend maar zeker de moeite waard!!

Werkwijze
Je werkt veel met je eigen partner.
Daarnaast werk je geregeld met een ander stel en soms in een mannen of vrouwen groep.
Als je bij Spectrum relatie groepstherapie volgt, werk je met de stellen van je eigen therapie groep.

Daarnaast is er een groep voor ‘losse inschrijvingen’.
Voor deze groep geld dat er voorafgaand aan de start van het programma op donderdagavond ruimte is voor kennismaking. Tijdens deze kennismaking kies je ook een ander echtpaar waarmee je deze dagen aan het werk zult zijn.

De nadruk ligt op het werken in je eigen relatie. Het thema vormt de rode draad en wordt in allerlei oefeningen doorgewerkt. Er wordt soms ook gewerkt in de grote groep, vaak gaat het dan om oefeningen die uitgelegd en voorgedaan worden, of er zijn inleidingen op het thema en ter afsluiting van het programma vinden er  gezamenlijke vieringen plaats in de grote groep.

Voor wie
Voor iedereen die verlangt naar groei en ontwikkeling en wil investeren in zijn relatie.
Of jullie nu therapie volgen bij Spectrum of nog nooit iets hebben gedaan in deze richting: jullie zijn van harte welkom!

Praktisch 
Op onze pagina met praktische informatie vind je de tarieven en contracten voor de EigenWijze dagen voor relaties. Hier vind je ook de actuele data.
De EigenWijze dagen voor relaties vinden plaats in het najaar (november).
Je kunt je opgeven door het contract voor de EWD in te vullen en ondertekend naar ons op te sturen.

Het was heel fijn om een paar dagen zo intensief met elkaar bezig te zijn.

Doordat we even geen zorg hadden voor onze kinderen konden we ons echt focussen op elkaar.

De oefeningen hielpen ons meer en dieper in gesprek te komen.
Het programma kent een mooie opbouw waardoor je echt meegenomen wordt en uitgedaagd wordt om het contact samen aan te gaan.

Ook het werken met andere paren was fijn en gaf herkenning.

Het heeft ons goed gedaan!

Arend en Jennie

Volgden de Eigen Wijze Dagen voor relaties