Laden Evenementen

« Alle Evenementen

EigenWijze Dagen thema: Vrijheid

2 november   17:00 - 4 november   17:00

VRIJHEID 

Bevrijding of verlossing is het kernwoord van het evangelie: God geeft Christus om ons vrij te maken. 
De vraag is of we ons nu ook echt vrij voelen en leven als vrije mensen. Je kunt geloven dat je in Christus vrij bent, en ondertussen het benauwd hebben door je bezorgdheid en angst. Of je zit vast aan gewoontes en patronen waar je het liefst los van wilt, maar dat lukt je niet. Hoezo vrij? Je zou je vrij willen bewegen tussen de mensen, maar de praktijk is dat je je gauw gespannen voelt en eerder stroef dan vrij bent in de omgang met anderen.  

Het kan ook zijn dat je vrijheid hebt gezocht door alles en iedereen die jouw vrijheidsgevoel in de weg zit, op afstand te zetten. God, de kerk, mensen, omstandigheden … Vanaf nu ga jij je eigen gang en maak je zelf wel uit hoe of wat. Hoe vrij dit ook lijkt, dit ongebreidelde zelfbeschikkingsrecht bevrijdt je niet van de innerlijke angst en onrust die jou in de greep heeft en je ‘verplicht’ om te blijven controleren, presteren, vluchten, … want anders …  Niet echt vrij. 

In deze Eigen Wijze Dagen gaan we op zoek hoe dat mooie woord Vrijheid kan landen in een  werkelijkheid waar we ons vaak eerder bang, onzeker en gespannen voelen dan echt vrij. Zodat we het geloof dat we in Christus vrij zijn, ook meer gaan ervaren.  

Gegevens

Begin:
2 november   17:00
Einde:
4 november   17:00

Locatie

Vakantiepark ‘Eigen Wijze’
Schoterpad 1
Bant, 8314 RA Nederland
+ Google Maps