Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EigenWijze Dagen thema: Recht

9 maart   17:00 - 11 maart   16:00

Recht
Als het woord ‘recht’ valt, raakt dat vaak ook meteen een pijnlijke snaar: de herinnering aan hoe jou onrecht werd gedaan.
Iedereen heeft zulke ervaringen meer of minder, want dat is wat wij mensen doen: we doen elkaar zomaar onrecht, bedoeld of niet bedoeld.
Als er geen recht gedaan wordt, dan worden onze onderlinge relaties scheef getrokken. In onze families, op het werk, in de kerkelijke gemeente, overal. 
  

Precies dit is de reden waarom recht zo’n belangrijk thema is in de Bijbel. God die recht spreekt, recht doet. Misschien hebben we er een erg juridische God van gemaakt, die vooral bezig is met schuld en moraal, met wraak en straf. Maar in de bijbel heeft recht of gerechtigheid vooral een sociale klank: het gaat God om het recht zetten van scheve verhoudingen. Van alles wat het samen-leven kapot maakt, onveilig, ongezond.    

In deze Eigen Wijze Dagen is dit de insteek: wat gebeurt er tussen mij als individu en de gemeenschappen waar ik bij hoor of hoorde (gezin van herkomst, familie, kerk, club, groep enz.) Wat is daarin scheef getrokken en hoe kan het weer worden recht getrokken? Zodat ‘samen’ heilzaam is voor mij persoonlijk, en ik persoonlijk heilzaam ben voor de groep.  

 

Gegevens

Begin:
9 maart   17:00
Einde:
11 maart   16:00

Locatie

Vakantiepark ‘Eigen Wijze’
Schoterpad 1
Bant, 8314 RA Nederland
+ Google Maps