Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EigenWijze Dagen Relaties thema: Liefde is een werkwoord

16 november   17:00 - 18 november   16:00

Liefde is een werkwoord 

 “De meeste scheidingen vinden plaats op juist dat punt dat je relatie nou net spannend, vernieuwend en groeizaam kan worden” (uit Riekje Boswijk: anatomie van de liefde) . Raak gezegd, want de problemen in onze relaties hebben doorgaans hun wortel in onderliggende gevoelens en behoeften die te weinig aandacht hebben gekregen in ons leven, al lang voordat we onze partner leerde kennen.   

En toen kwam onze ‘grote liefde’ ons leven binnen en zonder het ons bewust te zijn hebben we gehoopt dat alles wat we tekort kwamen in het leven aan liefdevolle zorg en aandacht, nu toch nog goed zou komen. Tot het moment dat duidelijk wordt dat onze partner onze dromen niet waarmaakt. Teleurgesteld, gefrustreerd en gekwetst gaat ons hart dicht en dooft de liefde uit. Terwijl precies deze teleurstelling en frustratie een prachtige kans zijn om je relatie nieuw leven in te blazen. Dan is er wel werk aan de winkel: die onderliggende gevoelens en behoeften van mezelf en die van mijn partner leren zien en serieus nemen. En dan elkaar steunen zonder de verantwoordelijkheid voor het geluk van de ander over te nemen.   

Omdat het nogal spannend is om vanuit je kwetsbaarheid het contact aan te gaan met elkaar, vraagt dit veel fijngevoeligheid en zorgvuldigheid in de communicatie. In deze Eigen Wijze Dagen gaan we allerlei vaardigheden oefenen die je helpen om elkaar te zoeken en vast te houden, zónder jezelf in de steek te laten. Vaardigheden waarmee je liever niet wacht tot je relatie in de gevarenzone komt. Ook als je het goed hebt met elkaar, kun je met deze contactmanieren bouwen aan de stevigheid en levendigheid van je relatie.   

Gegevens

Begin:
16 november   17:00
Einde:
18 november   16:00

Locatie

Vakantiepark ‘Eigen Wijze’
Schoterpad 1
Bant, 8314 RA Nederland
+ Google Maps